Titik amis pikeun deworming pelepasan berkepanjangan

Ngagunakeun dewormer extended-release tiasa nawiskeun sababaraha mangpaat pikeun operasi sapi - gains poean rata-rata luhur, ningkat baranahan sarta interval calving pondok ngaran sababaraha - tapi teu bener dina unggal situasi.

Protokol deworming anu leres gumantung kana waktos taun, jinis operasi, géografi sareng tantangan parasit khusus dina gerombolan.Pikeun ningali naha dewormer anu dilepaskeun panjang cocog pikeun operasi anjeun, ngobrol sareng dokter hewan anjeun sareng pertimbangkeun ieu di handap.

Pilihan dewormer ayeuna

Aya dua kategori umum, atanapi kelas, produk deworming di pasar:

  1. Bénzimidazol(obat cacing lisan).Dewormers lisan ngaganggu mikrotubulus parasit, nu depletes suplai énergi sarta ngabalukarkeun maot parasit.Ieu produk pondok-akting pohara efektif ngalawan cacing dewasa sarta séjéninternalparasit tapi boga saeutik kakuatan maéhan residual.
  2. Lakton makrosiklik.Bahan aktif dina dewormers ieu ngabalukarkeun paralisis sarafinternal jeung éksternalparasit.Lakton makrosiklik nyadiakeun kadali parasit leuwih lila dibandingkeun benzimidazoles. dewormers ieu sadia dinatuang-on, disuntikjeungngalegaan-releaseformulasi.
  • Tuang-ons na injectables ilaharna boga aktivitas residual mana ti poé nepi ka sababaraha minggu.
  • Dewormer anu dileupaskeun-dipanjangkeun ngadalikeun parasit dugi ka 150 dinten.

 

"Dewormers lisan jeung tuang-ons anu gede pikeun feedlots, dimana sapi teu bade nyokot cacing repetitively,"Sa David Shirbroun, DVM, Boehringer Ingelheim."Dina gerombolan stocker sareng sapi-sapi anu gaduh période ngangon anu panjang, dewormer pelepasan berkepanjangan anu tahan dugi ka 150 dinten tiasa janten akal pikeun produsén.

"Sato ngora anu paling rentan ka parasit sarta dipikaresep bakal ningali balik pangbadagna dina investasi ti lila-lila kontrol parasit," terus Dr Shirbroun."Pikeun ngahontal éféktivitas anu sami sareng dewormer pelepasan berkepanjangan, anjeun kedah masihan sakitar tilu perlakuan dewormer tuang konvensional salami usum ngangon."

Élmu di tukangngalegaan-releaseobat cacing

Janten, naon anu ngajantenkeun dewormer pelepasan anu diperpanjang salami usum?Ieu kumaha téknologi jalanna:

  1. Saatos suntikan subkutaneus awal, konsentrasi ubar ngahontal puncak anu luhur pikeun ngontrol parasit langsung.
  2. Téknologi pelepasan anu dipanjangkeun ngamungkinkeun konsentrasi ubar anu sésana ka enkapsulasi kana matriks gél.Matrix ieu terus ngaleupaskeun dewormer luhur tingkat terapi dina sato.
  3. Matriks ngarecah sakitar 70 dugi ka 100 dinten saatos perlakuan awal sareng ngaluarkeun puncak kadua.Saatos 150 dinten, ubar dikaluarkeun tina awak.

"Aya kahariwang yén hiji dewormer ngalegaan-release bisa nyieun résistansi parasit gancang ti dewormer baku," nyatet Dr Shirbroun."Nanging, bahan aktif dikaluarkeun tina awak dina cara anu sami sareng tuangeun ayeuna sareng dewormer suntik di pasar.Éta henteu langkung handap tingkat terapi salami fase pelepasan anu laun, anu tiasa nyababkeun awal résistansi parasit anu langkung gancang.

Pikeun ngatur résistansi, Dr Shirbroun nyarankeun ngobrol sareng dokter hewan anjeun ngeunaan refugia.Refugia (dimana perséntase gerombolan sacara selektif henteu dicacing) diakui salaku salah sahiji faktor anu paling penting pikeun ngalambatkeun awal résistansi parasit.Ninggalkeun bagian tina populasi parasit dina "ngungsian" ti dewormers ngurangan tekanan pilihan résistansi ubar disababkeun ku dewormer.

 

Nempatkeun deworming extended-release kana tés 

Rob Gill, manajer dalapan, operasi sapi-anak sapi jeung feedlot 11.000-sirah lokasina di sakuliah Wyoming jeung nagara sabudeureun, mutuskeun pikeun nempatkeun hiji dewormer durasi diperpanjang pikeun ujian.

"Kami ngarawat hiji kelompok sapi jalu ngan ukur ku cai sareng tuang, sareng kelompok anu sanés nampi obat cacing jangka panjang," saurna."Heifers anu nampi dewormer anu langkung lami kirang langkung 32 pon langkung beurat kaluar tina jukut dina usum gugur."

Gill nyebatkeun yén sanaos produsén tiasa ragu-ragu ngeunaan investasi awal dewormer akting anu langkung panjang, aya hasil anu signifikan antara tingkat setrés anu handap sareng paningkatan beurat.

"Kami ngubaran sapi sateuacan aranjeunna angkat ka padang rumput hejo, sareng urang henteu kedah nyabak deui dugi ka aranjeunna dina pakan," tambah anjeunna."The dewormer patut investasi urang sabab ngajaga parasit kaluar tina pastures, hasilna gain beurat hadé nu mawa ngaliwatan kinerja feedlot".

Ttips dieu pikeun sagalaproduk dewormingjeung program 

Henteu masalah jinis produk anu anjeun pilih, para ahli nyarankeun nuturkeun prakték-prakték di handap ieu pikeun ngamangpaatkeun dewormer anjeun:

1. Paké diagnosticspikeun evaluate populasi parasit jeung efficacy produk.Atés ngurangan jumlah endog fecal,atanapi FECRT,mangrupikeun alat diagnostik standar anu tiasa ngaevaluasi efektivitas produk obat cacing anjeun.Ilaharna, pangurangan 90% atanapi langkung ageung dina jumlah endog fecal nunjukkeun yén dewormer anjeun ngalaksanakeun cara anu sakuduna.Akoprokulturbisa mantuan manggihan spésiés parasit paling kaprah dina gerombolan, jadi Anjeun bisa nerapkeun pendekatan sasaran pikeun kontrol parasit.

2. Baca labél produk raketpikeun mastikeun eta nawarkeun panyalindungan perlu gerombolan Anjeun.Unggal kelas dewormers boga kaunggulan jeung kalemahan sorangan, sarta kelas tangtu leuwih éféktif ngalawan parasit husus.Ku ngalakukeun uji diagnostik rutin sareng nengetan labél produk, anjeun tiasa nangtoskeun kumaha efektifna unggal dewormer dina ngadalikeun parasit konci dina gerombolan anjeun.

Éta ogé hésé pikeun dewormer pikeun ngalakukeun tugasna upami henteu dikaluarkeun sacara leres.Baca labél pikeun mastikeun yén produk disimpen leres, dosis anu anjeun laksanakeun akurat pikeun beurat sato anu anjeun rawat, sareng alat anjeun tiasa dianggo leres sateuacan ngarawat sato.

3. Gawe sareng dokter hewan Anjeun.Kaayaan unggal produser unik;teu aya dua gerombolan anu sami, sareng teu aya beban parasitna.Éta sababna konsultasi dokter hewan anjeun penting pisan.Éta tiasa ngabantosan ngaevaluasi kabutuhan operasi anjeun sareng nyarankeun protokol deworming sareng produk (s) dumasar kana panemuan.Mangsa usum ngangon anjeun, umur sareng kelas sato anjeun sareng sajarah ngangon sawah mangrupikeun pertimbangan pikeun dibahas.

INFORMASI KASELAMATAN PENTING JANGKA PANJANG:Ulah ngubaran dina 48 poé meuncit.Henteu kanggo dianggo dina sapi perah bikang umur 20 bulan atanapi langkung, kalebet sapi perah garing, atanapi dina anak sapi pedet.Karusakan situs saatos suntikan (contona, granuloma, nekrosis) tiasa lumangsung.Réaksi ieu leungit tanpa perlakuan.Henteu kanggo dianggo dina ternak sapi, atanapi dina anak sapi anu umurna kirang ti 3 bulan.Henteu kanggo dianggo dina sapi anu diurus di tempat pakan atanapi dina grazing rotational intensif.


waktos pos: Mar-21-2022